Ongeluk op de bedrijfsvloer

Bedrijfsongevallen

Heb je letsel door een bedrijfsongeval?

Als je betrokken bent bij een bedrijfsongeval is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wat in de praktijk vaak blijkt is dat werkgevers onvoldoende veiligheidsmaatregelen hebben genomen. Het gevolg hiervan is, dat werkgevers aansprakelijk zijn voor bedrijfsongevallen. Werkgevers zijn vrijwel altijd verzekerd tegen bedrijfsongevallen.


Wat je moet doen bij een bedrijfsongeval: 6 stappen.

1. Als er collega's aanwezig waren, vraag om een getuigenverklaring;

2. Ga direct naar jouw werkgever om het arbeidsongeval te melden en zorg ervoor dat het een en ander intern wordt geregistreerd;

3. Indien het gaat om ernstig letsel, zorg ervoor dat de arbeidsinspectie van het ongeval op de hoogte wordt gesteld;

4. Je moet zo snel mogelijk naar een huisarts, EHBO of een ziekenhuis;

5. Zorg dat je jouw letsel, kosten en gemiste inkomsten per dag volledig bij houdt.

6. Zorg dat je bijgestaan wordt voor juridische hulp. Muis Letselschade kan jou hiermee helpen.

Houding werkgever

Werkgevers hebben vrijwel altijd een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat de schade van werknemers bij een bedrijfsongeval wordt vergoed. Uit ervaring kan ik je vertellen dat werkgevers meestal geen bezwaar hebben tegen het claimen van letselschade door werknemers. Helaas zijn er ook uitzonderingen en kunt u bij twijfel het beste even contact met mij opnemen.

Jouw schadeclaim gaat doorgaans niet ten koste van het bedrijf. Je hoeft niet bang te zijn dat je verstandhouding met het bedrijf negatief verandert. De verzekeraar van je baas moet jouw schade vergoeden. 


Soorten bedrijfsongevallen

Er bestaan verschillende soorten bedrijfsongevallen, waardoor letsel zoals brandwonden, botbreuken, kneuzingen en snijwonden veel voorkomen. Oorzaken van bedrijfsongevallen zijn:

  1. Fout van een collega
  2. Onveilige omstandigheden
  3. Beroepsziekte (inademen asbest, schildersziekte en RSI)
  4. Letsel door een onveilig werkende machine

Wil je dat ik met je mee denk?

Heb je vragen? Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Zoek je informatie over je ongeval? Twijfel niet en neem contact met mij op. We houden een 100% kosteloos gesprek en kijken wat ik voor je kan doen.

Wil je dat Marco mee denkt?