Verkeersongeluk, auto's botsing

Verkeersongevallen

Letsel opgelopen na een verkeersongeval?

Bent je betrokken geweest bij een verkeersongeval en heb je als gevolg daarvan letsel opgelopen? Dan is de kans groot dat je door toedoen van de andere betrokkene recht heeft op een schadevergoeding. De schade die je kunt verhalen bestaat uit 2 soorten, namelijk materieel en immaterieel.


Materiële schade kan bestaan uit: schade aan jouw voertuig, woning, kleding, inkomstenverlies, medische kosten en studievertraging.


Immateriële schade. Onder immateriële schade kun je denken aan zaken zoals psychische schade, leed of pijn, klachten en blijvende beperkingen.


Wat moet je doen na een verkeersongeval?

Na een verkeersongeval is het belangrijk dat je de situatie in kaart brengt. Als het mogelijk is laat dan de politie de situatie in kaart brengen en neem foto's van de locatie en de schade. Wat je verder nog meer kunt doen is informeren of eventuele getuigen een verklaring af willen leggen. Probeer jouw hoofd zo veel mogelijk koel te houden. Een correct ingevuld schadeformulier met ondertekening zorgt er meestal voor dat de toedracht van het ongeval in een later stadium niet meer ter discussie komt te staan. 

Concreet samengevat kun je de volgende stappen doorlopen na een verkeersongeval:

1. Zorg dat je allereerst zelf veilig bent;

2. Bel het alarmnummer 112;

3. Blijf ten allen tijde rustig;

4. Treedt niet in discussie

5. Maak foto's van alles. (Denk verwondingen, schade(s) en de plek van het ongeval);

6. Schrijf de basis gegevens op van de schuldige partij;

7. Vraag naar naam en telefoonnummer van eventuele getuigen;

8. Zorg dat je zo snel mogelijk naar jouw huisarts gaat (dit is een later stadium erg belangrijk mocht je in aanmerking komen voor een eventuele schadevergoeding). 

Diverse soorten verkeersongevallen

Er bestaan veel verschillende soorten verkeersongevallen. De ongevallen die het meest voorkomen zijn:

  1. Auto-ongeluk
  2. Motorongeluk
  3. Scooterongeluk
  4. Fietsongeluk
  5. Tram, trein of busongeluk
  6. Voetgangersongeluk

Wil je dat ik met je mee denk?

Heb je vragen? Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Zoek je informatie over je ongeval? Twijfel niet en neem contact met mij op. We houden een 100% kosteloos gesprek en kijken wat ik voor je kan doen.

Wil je dat Marco mee denkt?