Veelgebruikte afkortingen letselschade

Afkortingen letselschade branche

In de letselschade sector komen bepaalde afkortingen veel voor. Om je een idee te geven wat een afkorting betekent, kun je hieronder een overzicht vinden.

SAF

SAF is de afkorting voor (Europees) Schade-aanrijdingsformulier. Dit document dient ten alle tijden in je auto aanwezig te zijn. Op het moment dat je een verkeersongeval hebt, moet je dit formulier invullen in overeenstemming met de andere betreffende partij(en). Dit zorgt ervoor dat er conclusies getrokken worden over wie er aansprakelijk is.

BGK 

De afkorting BGK staat voor buitengerechtelijke kosten. Deze kosten worden gemaakt buiten de rechtbank om letsel te kunnen verhalen op de wederpartij. Als voorbeeld kan er gedacht worden aan reis- en loonkosten van een advocaat of jurist.

PM

PM staat voor pro memorie. Op het moment dat een schadepost als PM bestempeld wordt, is het nog niet duidelijk hoe groot de omvang van de schade is. Op een later tijdstip wordt de omvang van de schade vastgesteld.

SVI

Een bekende term is SVI of wel schadeverzekering inzittenden. Wanneer de bestuurder en inzittenden van een voertuig het slachtoffer worden van een verkeersongeval, zorgt de SVI voor de dekking van de kosten.

WAM

WAM betekent Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen. Bij aanschaf van een gemotoriseerd voertuig is afsluiting van een WAM verzekering wettelijk verplicht. Bij de gebeurtenis van een ongeval waarbij je schade veroorzaakt, kun je door de WAM altijd de schade vergoeden.